Ситуація з COVID-19 на Тячівщині критична - всіх закликають дотримуватись карантину

12.03.2021 в Тячівській РДА відбулася нарада   щодо ситуації із COVID-19 на території району в умовах «червоної зони» рівня епідемічної небезпеки. 
Участь взяли – голова райдержадміністрації  Тімур Аверін, перший заступник голови Олександр Шеверя, заступник голови райради Михайло Вурста, начальник Тячівського відділу поліції Василь Шимон, начальник районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Василь Бокотей. 
А також Тячівський міський голова Іван Ковач, Усть-Чорнянський селищний голова Петро Костяк та інші представники територіальних громад,  керівників ринків району. 
Перший заступник голови РДА Олександр Шеверя озвучив невтішну статистику в районі щодо  COVID-19. Останніми днями Тячівщина очолює рейтинг антилідерів за кількістю виявлених хворих серед інших районів області після Ужгорода і Ужгородського району. І щодня  більшає  підтверджених випадків. Так, лише за останню добу із 300 зроблених ПРЛ - тестів, 102 виявились позитивними. 
Більше того, як наголосив голова РДА Тімура Аверіна місць у районній лікарні практично нема, хворих відправляють в інші медзаклади області – Хуст, Міжгір’я, Воловець. Щоденно в лікарні фіксують по 1 – 2 летальні випадки, вже відчувається нестача кисневих концентратів. Якщо так буде й надалі в районі може статися медичний колапс. І доведеться ще довго «сидіти» в «червоній» зоні. А від цього постраждають всі сфери діяльності, і найбільше, на які вже діють обмеження. 
Вихід один - неухильне дотримання карантинних правил всіма без винятку суб'єктами господарювання і мешканцями району.  Лише у такому разі вдасться перервати ланцюг поширення інфекції. 
Проте, як зауважив начальник Тячівського відділу поліції Василь Шимон, результати проведених  рейдів вказують на те, що не всі до кінця усвідомлюють небезпечність COVID-19. Прикладом є влаштовані масові святкування  8 -го Березня, які були викриті поліцією в деяких населених пунктах району.  Контроль за дотриманням карантинних вимог триватиме й надалі, на порушників накладатимуться стягнення. Проводитимуться й посилені профілактичні заходи, до яких більш активно залучатимуть представників органів місцевого самоврядування. Адже як наголосив Василь Шимон важливіше усвідомлення, ніж покарання. 
В чому були також одностайні і присутні на нараді представники влади. Всі зацікавлені у тому, щоб район якнайшвидше вийшов з карантину  і повернувся до нормального способу життя.  Якщо не працює малий бізнес, місцеві бюджети не отримують відповідних надходжень. 
Про нелегке становище приватних підприємців які змушені через карантинні обмеження призупинити діяльність наголосила директор Тячівського «Коопунівермагу» Магдалина Залецька. А відтак висловила прохання піти на поступки та звільнити підприємців від сплати податків за цей період. З приводу чого отримала запевнення міського голови Івана Ковача, що у разі продовження карантину Тячівська міська рада прийме відповідне рішення, як і минулого року. 
У підсумку наради узгоджено алгоритм подальший дій у боротьбі з поширенням короновірусної інфекції на території району.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 



00000000000