Лікаря Тячівської поліклініки підозрюють у продажі підробних ПЛР-тестів

Лікаря Тячівської поліклініки підозрюють у тому, що він за гроші пропонував пацієнтам підроблені тести на COVID. 

Служба безпеки України на Закарпатті заблокувала схему видачі фейкових медичних довідок про відсутність антигену SARS-CoV-2.

Організував її лікар одного із районних медичних закладів поблизу кордону з ЄС.
Для отримання довідки про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 подорожувальникам не потрібно було проходити лабораторні дослідження. Достатньо було лише сплатити вартість «послуги».
За даними слідства, протиправна схема діяла від початку року. Виготовляв підробки кмітливий закарпатець як за місцем офіційного працевлаштування у комунальному медичному закладі, так і в орендованому офісному приміщенні. «Завіряв» їх фальшивими печатками.
Щодня ділок збував до 10 підробок. Вартість однієї коливалася залежно від терміновості і сягала до 1 тис. грн.
У ході обшуків, проведених за місцями виготовлення фальшивих довідок, вилучено:
  • комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнову документацію із доказами протиправної діяльності;
  • підроблені печатки;
  • готові для продажу «довідки».
  • У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України організатору оборудки повідомлено про підозру.
    Наразі встановлюються інші особи, які можливо причетні до протиправної схеми. Проводиться робота із виявлення громадян, які скористалися «послугами» ділка.
    Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.
    Пресслужба УСБУ в Закарпатській області