Подати заяву на реєстрацію шлюбу можна буде через Дію

Вже цієї осені подати заяву на реєстрацію шлюбу можна буде через Дію. Наразі послуга в розробці, її презентують на новому Diia Summit, який відбудеться в кінці жовтня.
Це буде послуга, яка дозволить подавати документи на реєстрацію шлюбу на порталі Дія та сплачувати адміністративний збір за послугу в застосунку.
«Сьогодні, 1 вересня, була прийнята постанова, завдяки якій ми спільно з Мін'юстом зможемо реалізувати послугу подання заяви на реєстрацію шлюбу через Дію, щоб життя українців було ще зручнішим. Також для зручності громадян та уникнення черг українці зможуть подати заяву для отримання повторних свідоцтв про шлюб, народження, смерть, зміну імені та отримати витяги з державного реєстру актів цивільного стану громадян», — зазначив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.
Ми спрощуємо послуги, скорочуємо поля для заповнення заяв, забезпечуємо зручну оплату, а також надаємо можливість отримання витягу поштою або у відділі ДРАЦС — можна буде замовити видачу 7 видів витягів.
Послуги реалізовані завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації, Міністерства юстиції України та програми EU4Digital.