18 вересня Всесвітній день прибирання «WorldCleanupDay»

З метою формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для  розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку місцевих громадМіжнародний молодіжний рух «SchoolRecyclingWorld»спільно з Веукраїнським рухом «Let’sdo itUkraine», якіщорічно в третю суботу вереснявиходять на міжнародну акцію прибиранняза підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру, Київської міської адміністрації, Міністерств, відомств, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій  проводить щорічну міжнародну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій –Всесвітній день прибирання «WorldCleanupDay», яка запланована на 18 вересня 2021 року у 24 областях України.
Школярі та студенти з усієї України приєднуються до Всесвітнього дня прибирання
Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «WorldCleanupDay» для учнівської та студентської молоді розтягується в часі та просторі, розпочалась 1 вересня та завершиться 18 вересня 2021 року.
Цього року Україна вийде на масштабне прибирання 18 вересня о 10:00 у 24 областях. В акції візьмуть участь люди незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти.
Організатори закликають приєднатися до наявних локацій або робити свої, брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запросити родину та друзів. Формати прибирань будуть різні: 
  • Колективні прибирання з сім’єю друзями чи колегами на одній із локацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції.
  • Індивідуальні прибирання вибраної вами забрудненої зони.
  • Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.
  • Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток “EcoHike” та відмічайте забруднені й очищенні території.
Особливістю акції 2021 року є суворе дотримання карантинних норм: маски, рукавички, соціальна дистанція та правила техніки безпеки.
Організатори пропонують освітянам, учням приєднатись до наймасштабнішого прибирання на планеті, робити фото до і після акції, публікувати в соціальних мережах з хештегами #побачивприбери #worldcleanupday #schoolrecyclingworld #letsdoitukraine відмічати @schoolrecyclingworld.