Туберкульозна лікарня у Нижній Апші зможе охопити якісними послугами 75 тисяч закарпатців

На Закарпатті з’явиться спеціалізований медичний заклад, аналогів якому немає в краї, зрештою, по всій країні такого штибу лікарень залишилося кілька.
Ідеться про туберкульозну лікарню, яку будують у с.Нижня Апша у межах проєкту «Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі шляхом будівництва туберкульозної лікарні на 100 ліжок в Закарпатській області та впровадження інноваційних методів моніторингу, профілактики і лікування туберкульозу».
Проблемні питання, які виникають у процесі його реалізації, обговорили на нараді під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Мирослава Білецького.
«Чимало туберкульозних диспансерів по всій країні закрили, однак виявлення та лікування хворих на туберкульоз залишається для Закарпаття дуже актуальним. Відкриття такого закладу покращить доступ хворих до кваліфікованої медичної допомоги, зросте ефективність діагностики та лікування завдяки сучасному медичному обладнанню та належному сервісі у новозбудованому закладі», – прокоментував Мирослав Білецький.
Бюджет проекту – 6,4 млн євро.
Прогнозують, що з відкриттям закладу зросте ефективність виявлення туберкульозу методом мікроскопії в загальномедичній мережі на 5%, а тривалість лікування скоротиться у 1,5 рази, 75 тисяч громадян охоплять покращеними медичними послугами.