Депутатські звернення, питання майна та призначення головного лікаря Центру первинки - відбулась сесія Тячівської райради

Сьогодні 30.09.21 відбулася п'ята сесія  Тячівської районної ради VIII скликання.

Провів засідання голова ради Юрій Берінде за участі заступника голови ради Михайла Вурсти. Серед присутніх також були - голова РДА Тімур Аверін, міський голова Іван Ковач, керівники контролюючих органів, структурних підрозділів райради, РДА.   
                  
Із 42 депутатів у залі зареєструвалися 37, тож сесія розпочала свою роботу і депутати приступили до обговорення питань  порядку денного.
 
Насамперед було розглянуто звернення депутатів районної ради. Зокрема щодо утримання адміністративного будинку та забезпечення діяльності районної ради. 

Як зазначив голова ради Юрій Берінде коштів у районному бюджеті на наступний рік для таких видатків практично нема. В проєкті Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачено міжбюджетні трансферти місцевим бюджетам в розмірі лишень 1 297 000 гривень.  Потреба в коштах для забезпечення діяльності Тячівської районної ради на 2022 рік становить близько 8 300 000 гривень.  В той же час в адмінбудівлі районної ради майже  80 відсотків займають структури бюджетної сфери, які не оплачують  оренду приміщень. 

Відтак депутати прийняли два звернення з даного питання, одне спрямували до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України інше -  до Закарпатської ОДА.  
 
Наступним підтримали звернення депутата районної ради Івана Корнути з приводу вкрай незадовільного стану дороги загального користування місцевого значення "Занівка-Нересниця" Углянської територіальної громади і направили його до Служби автомобільних доріг в Закарпатській області. Виступаючи перед колегами, ініціатор звернення нагалосив, що дану дорогу через ямковість дорогою вже й складно назвати, хіба що напрямком. На багатьох відрізках  дорожнє полотно зруйноване майже повністю (50-80%), що спричиняє небезпеку учасникам руху, соціальне невдоволення серед населення зростає.    
 
Надалі депутати прийняли ряд рішень з регуляторної політики. А саме: 
- Про покладення повноважень у здійсненні державної регуляторної політики.
 
- Про внесення змін до рішення районної ради від 29 грудня 2020 року №16 «Про затвердження плану заходів Тячівської районної ради на 2021 рік щодо реалізації державної регуляторної політики».
  
- Про внесення змін до рішення від 29 грудня 2020 року №17 «Про затвердження плану діяльності Тячівської районної ради на 2021 рік з підготовки регуляторних актів».  
 
Наступним затвердили проєкти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених  пунктів:  смт. Тересва Тересвянської селищної ради, села Калини та  смт. Дубове Дубівської селищної ради. 
 
Відтак прийняли Програму забезпечення виконання судових рішень та виконання документів на 2021-2022 рік та  внесли зміни та доповнення до Програми фінансування КП «Агенція регіонального розвитку Тячівського району» на 2021 рік.
 
Внесли доповнення до рішення 27 сесії (третє пл.зас.) VII скликання Тячівської районної ради від 28.09.2020 №750 «Про передачу адміністративної будівлі з надвірними спорудами у державну власність», що стосується адміністративної будівлі суду.   
 
На виконання листа Тячівської РДА депутати погодили передачу до органів місцевого самоврядування в безоплатне користування робочої станції для виготовлення паспортів районного ЦНАПу, який ліквідовується згідно децентралізації. 
Відтак техніку отримають визначені територіальні громади, де вже створені такі ЦНАПи.  
 
Окремим рішенням на сесії було затверджено результати конкурсу на зайняття посади головного лікаря  Комунального некомерційного підприємства Тячівської районної ради «Центр первинної медико - санітарної допомоги». Головним лікарем даного Центру призначено Даруду Михайла Васильовича, який до цього часу працював керівником Тереблянської дільничої лікарні. 
 
Також депутати обговорили і прийняли ряд рішень щодо майна. 
Зокрема про передачу основних засобів Тячівського ВУЖКГ Тячівській міській раді. Сюди відноситься майнові комплекси -  очисних споруд й міського водозабору з будівлями та устаткуванням.  Як наголосив Тячівський міський голова Іван Ковач дані об'єкти відносяться до критичної інфраструктури і діятимуть виключно за призначенням. 
 
Начальник відділу управління майном району Ганна Габорець ознайомила присутніх із змінами та доповненнями до Методики розрахунку орендної плати за майно спільної власності у відповідності до прийнятої Постанови Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 №630 «Деякі питання оренди державного та комунального майна». 
 
Даний документ прийнятий в новій редакції, і буде оприлюднений на офіційному сайті Тячівської райради https://rajrada-tyachiv.gov.ua/ 

Також депутати затвердили додатковий Перелік першого типу об’єктів оренди спільної власності району, які підлягають передачі в оренду на аукціоні. Та додатковий Перелік другого типу об’єктів оренди спільної власності району,  які підлягають передачі в оренду без проведення аукціону. 
 
Узгодили процедуру передачі майнових прав та прав засновника ОЗ «Берізка» Тячівської районної ради Буштинській селищній раді, на території якої знаходиться даний заклад. 
 
Наостанок народні обранці внесли зміни до районного бюджету на 2021 рік та створили тимчасову контрольну комісію районної ради з питань майна, стану доріг та забезпечення мешканців району паливними дровами. 

На завершення сесії заступник голови ради Михайло Вурста привітав присутніх з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, побажав усім їх святого заступництва у житті.