У Тячеві відзначили День захисників та захисниць України - фото

Це свято є направду всенародним, бо захисниками України  є учасники національно-визвольних рухів, учасники Революції гідності, добровольці і військові, волонтери — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над ворогом у неоголошеній війні.
З нагоди державного свята в Тячівській картинній галереї ім. Ш.Голлоші проведено урочисте зібрання -  «На захисті Батьківщини».
Засвідчити свою повагу й подякувати тим, хто у різні часи стояв на захисті нашої Батьківщини, і, хто сьогодні на сході країни відстоює спокій нашого спільного дому – України, її територіальну цілісність та незалежність прийшло чимало небайдужих.
Участь взяли - керівництво районної та міської влади, представники правоохоронних та контролюючих органів, районних установ,  учасники АТО та бойових дій на сході нашої країни, волонтери.
А саме - перший заступник голови РДА Олександр Шеверя, голова районної ради Юрій Берінде та заступник Михайло Вурста, міський голова Іван Ковач тощо.  
Відтак з вітальними словами виступили: тимчасово виконуючий обов’язки начальника Тячівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки - Андрій Олещук та ветеран війни на сході нашої країни - Геннадій Бежанов. 
Голова первинної організації ветеранів правоохоронних органів Михайло Немеш, який вручив нагороди начальнику ЦКСП - Андрію Олещуку та начальнику міжрайонного відділу СБУ - Василю Дурневичу.
Найщиріші вітання лунали від  - учениці Тячівської ДШМ Марії Копилець, вихованців Центру позашкільної роботи. 
Пам'ять всіх тих, хто  виборював перемогу над ворогом і віддав своє життя за рідну батьківщину учасники зібрання вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
Серед загиблих воїнів захисників України  наші земляки; Шимон Олександр, Цірик Володимир із с.Углі, Дурунда Павло, Бертолон   Віталій з селища Буштино, Козичка Роман з Тячева.
Після закінчення урочистостей представники від Тячівської районної РДА та районної ради, Тячівської міської ради, 
правоохоронних і силових структур, воїнів АТО, прикордонників поклали квіти до пам’ятника Героїв Небесної сотні та воїнів - афганців,  погруддя Степана Вайди.  


































ДОДАТИ КОМЕНТАР