До відома мешканців Тячева ! Тарифи з централізованого водопостачання та водовідведення

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 комунальне підприємство «Водоканал» Тячівської міської ради, доводить до відома споживачів комунальної послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення про  намір встановити у 2021 році тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.
Тарифи з централізованого водопостачання та водовідведення, встановлюються на рівні тарифів, які були встановлені рішенням виконавчого комітету Тячівської міської ради  25 лютого 2020 року № 26 для попереднього постачальника зазначених послуг, в наступних розмірах:
 - на централізоване водопостачання для населення  – 23 грн. 99 коп. за 1 куб.м (без ПДВ);
 - на централізоване водовідведення для населення  – 11 грн. 57 коп. за 1 куб.м (без ПДВ);
 - на централізоване водопостачання для бюджетних установ – 26 грн. 52 коп. за 1 куб.м (без ПДВ);
 - на централізоване водовідведення для бюджетних установ - 12 грн. 79 коп. за 1 куб.м ( без ПДВ);
 - на централізоване водопостачання для інших підприємств – 31 грн. 13коп. за 1 куб.м (без ПДВ);
 - на централізоване водовідведення для інших підприємств – 16 грн. 69 коп. за 1 куб.м (без ПДВ).
Розрахунок №1 тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення КП «Водоканал» на  4 квартал 2021 року
Встановлюваний тариф буде діяти протягом  2021 року.
Водночас,  в умовах зростання основних складових тарифів, зокрема: мінімального прожиткового рівня працездатної особи та рівня мінімальної заробітної плати та відповідно сум відрахувань, складових вартості електричної енергії, виникає невідповідність діючих тарифів фактичним витратам на виробництво послуг з водопостачання та водовідведення.
    З метою належного функціонування підприємства виникне нагальна необхідність приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання, централізованого водовідведення до економічно обґрунтованого рівня. Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства. Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. № 869 « Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291. які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг. У 2022 році тарифи передбачається переглянути для приведення їх до економічно обгрунтованого рівня, що  є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів питною водою, централізованим водовідведенням.
   Зазначені тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення планується ввести в дію з 01  листопада 2021 року.
Зауваження і пропозиції щодо планових тарифів на 2021 рік від фізичних та юридичних осіб приймаються з 26 жовтня  по 4 листопада 2021 року за адресою: КП «Водоканал» Тячівської міської ради, вул. Кошута, 56 , м. Тячів, e-mail: kpvodokanal1@gmail.com (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів»). 
Адміністрація КП «Водоканал» Тячівської міської ради.