В Україні почали діяти нові обмеження на дорогах

Однак експерти переконані - нововведення можуть лишитися тільки написаними на папері, а не реалізованими.



З першого дня 2018 року в Україні вступили в силу нові правила дорожнього руху. Про це йдеться в матеріалі "Апострофа", повідомляють Ukr.Media.
За новими правилами в денний час водії не мають права рухатися на своїх авто в межах населених пунктів на швидкості вище 50 км/год. На пересування з 23:00 до 6:00 обмеження швидкості залишилися колишніми - до 60 км/год.
Експерти ставляться до цього нововведення скептично, хоч і вважають його правильним.
"Будь-яка швидкість більше 50 км/год є смертельною для пішохода при зіткненні. Але, з іншого боку, треба чітко розуміти: для того, щоб зміни настали, тільки зменшення швидкості, швидше за все, не дасть ефекту. Більшість водіїв не будуть дотримуватися нових правил з 1 січня. Причина проста - немає контролю, тому що з 2015 року, відколи почав діяти закон про Національну поліцію, в поліцейських немає можливості застосовувати будь-які засоби фіксації швидкості. І фактично швидкість ніхто не контролює більш ніж 2 роки", - пояснює експерт громадської платформи LEAD office, яка займається підтримкою реформ в правоохоронних органах Тарас Гук.
Він також зазначив, що влада повинна ввести систему автоматичної фіксації порушень.
Новими правилами вводяться зміни в отриманні водійських прав. Відтепер перше посвідчення буде видаватися тільки на два роки. Якщо протягом двох років з дня його видачі не було скоєно 3 і більше адміністративних правопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, водій зможе обміняти тимчасове посвідчення на постійне. В іншому випадку для отримання нового документа потрібно буде скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС.
??