В Україні хочуть карати за відмову від щеплень

??В Україні хочуть карати за відмову від щеплень
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун просить Верховну Раду посилити відповідальність за відмову від вакцинації. Про це вона заявила з трибуни в парламенті.

"Для наступних кроків нам потрібна ваша допомога. Перше - внести зміни в закони України, які регламентують питання вакцинації і посилити відповідальність за відмову від вакцинації, як це зроблено в усьому цивілізованому світі", - сказала Супрун і додала, що уряд буде подавати зміни до законодавства.

Вона також закликала ухвалити нову національну програму імунізації, підготовлену Міністерством охорони здоров'я.

"Через мораторій на нові програми нам не дозволено подавати і немає фінансування на нову програму. Прошу підтримати нову програму з імунізації", - додала Супрун.

За даними чиновниці, на початок року в установах охорони здоров'я в наявності є 516 тис. доз вакцин. Перебої з наявністю вакцин є в Кіровоградській, Рівненській, Житомирській, Одеській, Івано-Франківській областях і в Києві, для них міністерство здійснює перерозподіл вакцин із інших регіонів.

Супрун також зазначила, що вакцина від поліомієліту, кашлюку, дифтерії та правця в Україні є, але нею охоплено менше половини дітей у віці до 1 року.

"Станом на 1 грудня 2017 вакцинацією проти поліомієліту охоплено менше 50% дітей до 1 року, проти коклюшу, дифтерії та правця - також менше 50%, по БЦЖ - трохи краще, 75%, а гепатиту В - 50%", - повідомила Супрун.

У квітні і жовтні очікуються поставки ще по 1 мільйону доз. Вирішується питання про постачання наступної партії в короткі терміни.

Джерело ??