Водіїв попередили про стрімке подорожчання бензину


Найближчі два тижні на українських АЗС подорожчає бензин. Коштуватиме ще дорожче, ніж було місяць тому, перед зменшенням вартості пального.

За даними консалтингової групи «А-95?, за останній місяць бензин марки А-95 у середньому по Україні подешевшав більш як на 70 коп. Літр палива коштує 29,19 грн, пише ubr.ua.

У цілому бензин дешевшав через падіння курсу долара і зменшення світових цін на нафту. Проте нафта знову стрімко дорожчає. Через перевиконання ОПЕК планів щодо стримування виробництва нафти.

Сьогодні нафта коштує трохи більше як $66 за бар. Подальший вплив на ціни матиме оприлюднення звіту США про баланс нафти і очікування країн ОПЕК щодо зростання попиту на нафту. Передбачається, що показники зростуть на 1,6 млн бар. на добу.

«В одному барелі нафти приблизно 85 літрів бензину. Таким чином, подорожчання бареля нафти на один долар провокує подорожчання літра бензину на 0,014 долара. З урахуванням ПДВ — це майже 44 копійок за літр. За умови, що котирування протримаються на відмітці чотири долари хоча б тиждень, то ціна бензину на АЗС виросте на 1,7-1,8 гривень за літр», — наголосив директор UPK Group Олександр Киримов.??