В Україні стартував весняний призов: кого та куди призиватимуть

В Україні стартував весняний призов: кого та куди призиватимуть
Від сьогодні та до кінця травня в Україні триватиме весняний призов на строкову військову службу.

Згідно з рішенням уряду для проходження строкової військової служби буде відправлено 15190 осіб. Із них до ЗСУ — 8990 осіб, Державної спеціальної служби транспорту?—?1000 осіб, Держприкордонслужби?—?1200 осіб, Нацгвардії?—?4000 осіб.

"Призову на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, і особи, які не досягли 27-річного віку. З початку 2018 року на службу за контрактом вже прийнято 6,7 тисяч осіб. Крім цього, на сьогодні сформовано оперативний резерв Збройних сил України в кількості 144 тисяч резервістів", – зазначив заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Артур Артеменко.

Максимальну кількість призовників (1 520) планують набрати в Дніпропетровській області, а мінімальну (255)?—?у Закарпатській.

15 лютого Президент України підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році.

У документі визначено на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: квітень-травень та жовтень-листопад.

Джерело