Не 4200 гривень: Порошенко розповів, на яку мінімалку чекати

??Не 4200 гривень: Порошенко розповів, на яку мінімалку чекати
Зростання мінімальної заробітної плати до 4 тисяч 200 гривень у другому кварталі року ще не межа

Таку заяву зробив президент Петро Порошенко.

Глава держави зазначає, що середня зарплата по країні наближається до 9 тис гривень. “Треба робити рішучі кроки, забезпечуючи зростання заробітної плати. В минулому році прийняли рішення про підвищення зарплати до 3,2 тис. грн – удвічі, потім – 3,7 тис. Поставив завдання вийти на 4 тис. до кінця року. І це не межа. Але і відмінність мінімальної середньої тільки в 1,8 рази неприйнятна “, – сказав він.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2018 року мінімальна зарплата збільшилася до 3 тис. 723 гривень. При цьому в уряді хочуть розглянути можливість підвищення мінімальної зарплати до 4 тисяч 200 гривень вже у другому кварталі поточного року в разі досягнення необхідного для цього економічного зростання.

Глава Комітету економістів України Андрій Новак заявляв, що наміри української влади підвищити мінімалку до 5000 гривень у наступному році пов’язані зі стартом виборчої кампанії в країні.

Разом з тим ще в квітні заступник міністра фінансів України Сергій Марченко заявляв, що в Україні поки немає можливості для підвищення мінімальної зарплати до 4100-4200 грн.

Джерело ??