Шкільні лінійки і випускні в Україні скасовувати не будуть

??Шкільні лінійки і випускні в Україні скасовувати не будуть
Міносвіти посилить заходи безпеки в школах. Міносвіти посилить заходи безпеки в школах.

Міністерство освіти і науки не має наміру скасовувати шкільні лінійки й випускні через випадки отруєння дітей невідомою речовиною.
Про це журналістам повідомив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, повідомляють Українські Новини.

"Нічого ми скасовувати не будемо. Чотири випадки, які сталися в різних місцях, вони мають різні причини. Якщо в Черкасах досі не встановили, яку речовина розпилили, схоже й у Миколаєві... Звичайно, ми будемо посилювати заходи безпеки, але підстав скасовувати випускні немає",- сказав він.

З його слів, у двох випадках причиною отруєння дітей, швидше за все, сталі хуліганські дії школярів, які застосували перцевий газовий балончик.

На його думку, такі випадки не стануть підставою для обшуків дітей при вході в школу.

Нагадаємо, Міносвіти порадило школам посилити охорону та пропускний режим через випадки отруєнь. Поліція почала розслідувати отруєння дітей невідомою речовиною у школі у Харкові як хуліганство в результаті інциденту 37 учнів звернулися за медичною допомогою зі скаргами на слабкість і ускладнене дихання, 26 з них госпіталізовані в лікарню.

Джерело ??