Введуть іспити з української мови для отримання громадянства

??Введуть іспити з української мови для отримання громадянства
Введення сертифікаційного іспиту з української мови для осіб, які хочуть отримати громадянство України передбачає державна програма на 2018-2028 роки щодо функціонування української мови.

Кабмін протягом місяця повинен створити експертну групу для комплексного аналізу сучасної мовно-культурної ситуації в Україні, йдеться в указі президента України №156 "Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України".

Державну цільову програму на 2018-2028 роки кабмін повинен розробити за 2 місяці. Вона буде спрямованою на забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, зміцнення державного статусу української мови, вироблення дієвих механізмів його захисту і розвитку.

"Програма передбачає покращення якості викладання державної мови в закладах освіти, сприяння вивченню української мови іноземцями, розробці дистанційних та онлайн-курсів з вивчення української мови, запровадження в установленому порядку сертифікаційного іспиту з української мови для осіб, які подають клопотання про прийняття до громадянства України; забезпечення підтримки та популяризації української мови за кордоном; підтримки інновацій, нових знань та розвитку сучасних культурних індустрій, покращення якості україномовного культурного продукту на телебаченні, радіо, у кіно- та відеомережі, забезпечення доступу глядачів до кращих творів європейської та світової кінематографії, зокрема стимулювання дублювання українською мовою творів класики світового кінематографу", - йдеться в указі.

Указ про зміцнення позицій української мови підписав президент Петро Порошенко. Цим указом президент з 2018 року оголосив Десятиліття української мови.

Джерело ??