У відрі сільського туалету виявили… мертве немовля

photofacefun_com_1532002042
Невір Любешівського району гуде: у відрі сільського туалету виявили… мертве немовля. Знайшлася і жінка, ймовірна породілля. Та вона… відхрестилася від пологів. Рідні стали доводити, що та не вагітна була, а хвора. То що ж насправді сталося?

Місцева жителька почала набирати вагу. Заміжня, виховує з чоловіком двох синів.

Люди стали запитувати, чи ж не вагітна знову? Та 39-річна селянка почала скаржитися на здоров’я. Мовляв, хвора, має водянку (фіброму матки). Ось вона лопне, рідина вийде — відразу й живіт спаде.

І той момент настав. Жінка пішла по чорниці. Там їй стало недобре. Кажуть, скаржилася, що вода починає виходити, тож попросила відвести її додому. За два дні їй стало справді дуже не добре, тож викликала на допомогу одну із сестер. А та, прийшовши, побачила родичку всю в крові. Вона нібито повитирала різним ганчір’ям ту кров і поскидала все у відро.

Але стан жінки був настільки поганим, що мусили викликати «швидку». І медики, оглянувши жінку, одразу зауважили: вона нещодавно народжувала. Запитали, де дитинка. А пацієнтка відповісти не могла. Тож з лікарні одразу повідомили у поліцію.

—  Справді до нас привезли жінку з великою крововтратою. Це був наслідок того, що вона народжувала поза лікувальною установою, — каже головний лікар Любешівської центральної районної лікарні Богдан Іванів. — Ми надали пацієнтці усю необхідну медичну допомогу. А справою займаються слідчі.

Правоохоронці, прибувши на обійстя підозрюваної, все оглянули і таки знайшли немовлятко. Воно лежало у відрі сільського туалету. Мертве. Чи народилося живим, поки невідомо.

—  Повідомлення до Любешівського відділення Нацполіції, що в лікарню потрапила породілля із сильною кровотечею, надійшло у п’ятницю близько 21-ї години, — розповіла інспектор сектору комунікацій НПУ в області Іванна Назарчук. — Під час розмови було з’ясовано, що потерпіла — 39-річна жителька села Невір — самостійно народила. Згодом виявили тіло новонародженої дитини без ознак життя. Що стало причиною смерті новонародженого, встановить судмедекспертиза.

Тим часом село розділилося на два табори. Одні виправдовують жінку, мовляв, справді могла не знати про вагітність. Стверджують, нібито їй під час попередніх пологів, які проходили шляхом кесаревого розтину, перев’язали маткові труби… Інші називають усю ці історію великою аферою. Запевняють: не знати, що вагітна, неможливо. Дитя штовхається, мати відчуває рухи. А якби була серйозна гінекологічна проблема, жінка мала би лікуватися, а не чекати, що щось там у животі лопне.

За фактом смерті немовляти відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 117 ККУ «Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів».

Наталія Кравчук, ВЗ