В Україну повертається тропічна спека

В Україну повертається тропічна спека
Температура вдень сягатиме 34-х градусів, вночі – 14-19.

Тропічна спека повертається в Україну. У найближчі дні очікують суху, майже безвітряну погоду. Температура вдень сягатиме 34-х градусів, вночі 14-19 градусів. Але вже в середу, за даними Укргідрометцентру, спека трохи спаде.

Нагадаємо, українські синоптики заявили, що в серпні спеку змінюватимуть дощі, які очікуються майже щотижня, однак, аномальних злив очікувати не варто.

Літо 2018 року стало рекордно спекотним не тільки в Європі, але і в багатьох регіонах світу. Фатальна зміна клімату є наслідком глобального потепління, вважають вчені міжнародного об'єднання World Weather Attribution. 

Як відомо, аномальна спека наразі охопила Францію, Японію, Канаду.

Весь Старий Світ продовжує страждати від аномальної спеки, яка встановилася практично по всій Європі через потоки розпеченого повітря, що надходить з африканського континенту.

Так, через ситуацію, що склалася, влада Італії оголосила в 18 найбільших містах, в тому числі в Мілані, Генуї, Римі, Вероні, Венеції, Болоньї "червоний" – тобто, найвищий – рівень небезпеки. Місцеві синоптики прогнозують температуру до 40 градусів Цельсія.

Сьогодні  ​