У вересні українцям почнуть надсилати платіжки за газ з подвійним тарифом

​Відтепер українське населення повинно платити за спожитий газ і його доставку окремо. При цьому самі тарифи поки змінюватися не будуть.

У вересні 2018 року для українців зміняться умови PSO (Public Service Obligations), що передбачає зміни в розрахунках за спожитий газ. Так, з осені українцям доведеться платити окремо «Нафтогазу» за закуплений і спожитий газ, і окремо облгазу, який поставив газ в житло споживачам. Про це інформує «Бізнес. Цензор» з посиланням на дані національного постачальника газу, інформує Ukr.Media.

При цьому в «Нафтогазі» запевняють, що вартість газу поки не зміниться, тобто споживачі будуть сплачувати постачальнику менше, рівно на ту суму, яку виплатять облгазу.
Побутовим споживачам також пропонується за своїм бажанням змінити постачальника газу, вибравши оптимальний за ціною і якістю у своєму регіоні.
Раніше міністр соцполітики Андрій Рева повідомив, що газ для населення подорожчає майже на 50% і досягне ціни 11 гривень за кубометр. Саме таким чином, підвищивши тарифи, уряд збирається виконати вимогу МВФ про введення ринкової вартості газу для отримання нового кредитного траншу.