Зарплати не піднімуть: в Міносвіти розповіли, що чекає на вчителів у 2019 році

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що не може обіцяти підвищення зарплат для освітян в 2019 році, оскільки Україні доведеться виплачувати борги за запозиченнями.

"Я навіть не обіцяю і не анонсують підвищення зарплати в наступному році для окремих категорій педагогічних або науково-педагогічних працівників. Тому що наступний бюджетний рік буде дуже складним, це пікова виплата в рамках міжнародних зобов'язань", - повідомила Гриневич в ефірі "Радіо Свобода" .

Однак, за її словами, підвищення окладів може статися в рамках зростання мінімальної зарплати.

Крім того, міністр акцентувала увагу на зарплати і навантаження для вихователів дитячих садків. Гриневич зазначила, що її відомство знає про проблему і збирається полегшити роботу цієї категорії працівників.

"Те, що у них більше робочий день - це правда. Вони не можуть взяти, як шкільний учитель, півтори ставки навантаження. Ми думаємо, яким способом можна мотивувати дошкільнят, в тому числі за інтенсивність праці ... Сади зараз переповнені, ця проблема реально існує. Зараз ми будемо готувати зміни до закону про дошкільну освіту", - резюмувала міністр освіти і науки.