Порівняли ціни на хліб в Україні та сусідніх країнах

Порівняли ціни на хліб в Україні та сусідніх країнах
В Україні найдешевший білий хліб коштує від 27,56 грн за кг. Це трохи дорожче, ніж у Польщі. Там ціни починаються від 27,08 грн за кг.

"У Литві кілограм білого хліба продають по 43,73 гривень. В Естонії він коштує дешевше — 39,15 гривень. Від 38 гривень за кілограм хліба доведеться заплатити у Румунії. Угорський супермаркет пропонує білий хліб від 33,93 гривень за кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Найдешевший чорний хліб в Україні коштує майже 28 грн за кг. У Литві – 13 грн. Польська мережа пропонувала хліб від 45 грн, естонська – від 28 грн, румунська – від 41грн, угорська – від 58 грн.

Порівняли ціни на хліб в Україні та сусідніх країнах

"Середня вартість хліба в Україні та в найближчих сусідів вже майже зрівнялась. Зростати далі нікуди. Тому у 2019 році ми будемо свідками помірного зростання ціни на хліб усіх цінових категорій, яке буде йти в рівень з інфляцією", - підсумував Дорошенко.

У столичних кіосках зникають найдешевші соціальні сорти хлібу. Дешевий хліб у Києві почали продавати на початку 2015-го. Найпопулярнішим серед покупців був хліб "Український" - 5,25 грн, "Пшеничний" - 4,05 грн, батон - 4,15 грн. Його продавали понад 150 столичних кіосків. Тепер у деякі дешевий хліб перестали завозити. За словами заступника директора департаменту промисловості та підприємництва КМДА Дениса Пікалова, у торгових точок закінчився термін дії договору з інвестором. Влада вже розробляє умови для нового інвестдоговору. Згідно нього, соціальну ціну встановлять не лише на хліб, а й молоко, м'ясо, свіжі овочі.

Джерело  ​