Вже 2 листопада українцям подарують новий безвіз: що зміниться

Вже 2 листопада українцям подарують новий безвіз: що зміниться
В Україні скоро набуде чинності ще одна угода про безвізовий режим: підійде і не біометричний паспорт. Угода про безвізовий режим між Україною і Катаром набуде чинності 2 листопада.

Про це повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ.

«2 листопада набуває чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про взаємне скасування візових вимог, підписану 20 березня в місті Доха», — йдеться в повідомленні.

Згідно з положеннями Угоди, громадяни України, які користуються паспортами громадянина України для виїзду за кордон (біометричними і небиометрическими), і громадяни Держави Катар, які користуються звичайними паспортами, можуть в’їжджати, перебувати, їхати перетинати транзитом територією держави іншої сторони без віз за умови, що тривалість їх перебування не перевищує 90 днів протягом 180 днів.
В МЗС нагадали, що паспорти туристів повинні бути дійсні терміном не менше 6 місяців з дати в’їзду на територію держави іншої сторони.

Громадяни України та Катару, які мають намір в’їхати на державну територію іншої сторони на строк, що перевищує 90 днів, незалежно від мети поїздки, повинні отримати візу

Також ще одна країна Європи стала доступнішою для українців завдяки взаємній відмові від візових вимог. Про введення безвізового режиму між Україною та Сербією стало відомо в середу, 3 жовтня. ​ ​