ЗНО-2019: стало відомо, з яких дисциплін складатимуть іспити абітурієнти

ЗНО-2019: стало відомо, з яких дисциплін складатимуть іспити абітурієнти
Український центр оцінювання якості освіти затвердив характеристики сертифікаційних робіт з 11 предметів зовнішнього незалежного тестування, повідомив "Укрінформ".

Відповідно до наказу, затверджено загальну характеристику сертифікаційної роботи зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року з української мови та літератури, історії України, англійської, німецької, французької, іспанської мов, математики, географії, біології, фізики, хімії.

Згідно з документом, сертифікаційна робота з української мови та літератури складається з трьох частин і містить 58 завдань, на виконання яких відводиться 180 хвилин.

Слід зазначити, що результати завдань першої та третьої частини будуть зараховані як державна підсумкова атестація для тих учасників ЗНО, які у 2019 році здобувають повну загальну середню освіту. Максимальна кількість балів, яку учасник може набрати, правильно виконавши всі завдання, – 104.

Робота з історії України складається з двох частин, результати завдань першої частини (за вибором учасника ЗНО) будуть зараховані як державна підсумкова атестація. В роботі міститься 60 завдань, на виконання яких відводиться 150 хвилин. Максимальна кількість балів – 94.

Щодо іноземних мов, то ці дисципліни міститимуть 59 завдань, на виконання яких відводиться 150 хвилин, за цей екзамен абітурієнт може отримати максимум – 72 бали.

Усі характеристики визначені в наказі УЦОЯО.  ​