У поліції назвали нові розміри штрафів для "євробляхерів"

​Штрафи згідно із законом значно збільшуються.

Закон України "Про внесення змін у Митний кодекс України та деякі законодавчі акти України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" серйозно посилює відповідальність за порушення митних правил, передає Ukr.Media.
Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.
Він уточнив, що згідно із законом значно збільшуються штрафи за порушення термінів переміщення особистих авто в митному режимі транзиту.
"За перевищення строку але не більше доби - 170 грн. або попередження; від однієї доби до 10 діб - 3400 грн; від 10 до 20 діб - 8500 грн, від 20 до 30 діб - 85 тис. грн, а більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розукомплектування транспортних засобів) - 170 тис. грн, або конфіскацію автомобіля за рішенням суду", - повідомив Білошицький, зазначивши, що ця норма набирає чинності через 180 днів з моменту опублікування закону.
Підвищуються штрафи за порушення термінів ввезення особистих і комерційних авто у митному режимі тимчасового ввезення.
"За перевищення строку не більше ніж на три доби - 850грн. або попередження; від 3 до 10 діб - 5100 грн; від 10 до 20 діб - 17 тис. грн, від 20 до 30 діб - 85 тис. грн, більше ніж на 30 діб (а також за втрату або розукомплектування транспортних засобів) - 170 тис. грн, або конфіскацію автомобіля за рішенням суду", - зазначив він.
Встановлено також новий вид відповідальності за передачу автомобіля особі, яка не ввозила це авто в Україну. Яка відповідальність загрожує за таке правопорушення, Олексій Білошицький не уточнив.