Прогноз погоди на вихідні: Україну накриє снігом, на дорогах ожеледиця

Прогноз погоди на вихідні: Україну накриє снігом, на дорогах ожеледиця
Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає про погіршення природних умов в Україні.

"За даними УкрГідрометцентру, 27 січня вночі у Вінницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській, вдень у Полтавській, Сумській та Харківській областях значний сніг (приріст снігового покриву 8-15 см), на дорогах ожеледиця", - йдеться на сайті ДСНС.

Крім того, 26 січня у зв’язку з приростом снігу в горах Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

В гірських районах Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

Водночас, як повідомляє Укрінформ із посиланням на Укргідрометцентр, у суботу в Україні вночі очікується до 14° морозу у північних, Полтавській та Харківській областях, а в ніч на неділю у північних та більшості центральних областей синоптики прогнозують значний сніг.

26 січня буде хмарно з проясненнями. Невеликий сніг, на Закарпатті та Прикарпатті помірний сніг, у центральних та східних областях вдень невеликий мокрий сніг з дощем, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь; температура вночі 5-10°, у північних, Полтавській та Харківській областях до 14° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

У південній частині невеликий дощ, вночі з мокрим снігом, подекуди туман; температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1-6° тепла (в Криму вночі 0-5° тепла, вдень 6-11°).

На дорогах країни, крім крайнього півдня, місцями ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с.

Прогноз погоди на вихідні: Україну накриє снігом, на дорогах ожеледиця

27 січня, за даними синоптиків, буде хмарно, вночі помірний сніг, у південній частині, Дніпропетровській та Донецькій областях дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, в північних, більшості центральних областей значний сніг; вдень на Правобережжі невеликий сніг, на решті території помірний, у Сумській, Полтавській та Харківській областях значний сніг.

Температура у західних, північних Вінницькій та Черкаській областях вночі та вдень 3-8° морозу, на решті території від 3° морозу до 2° тепла.

Прогноз погоди на вихідні: Україну накриє снігом, на дорогах ожеледиця

28 січня - хмарно з проясненнями, вночі у східних, західних областях, вдень місцями на Правобережжі невеликий сніг, на решті території без опадів.

Температура вночі 3-8° морозу, в північних та центральних областях 9-14° морозу; вдень 0-5° морозу, на півночі Лівобережжя до 8° морозу, на півдні та заході країни близько 0°, на Закарпатті та крайньому півдні 1-5° тепла.

На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 28 січня на Правобережжі південно-східний, 7-12 м/с.

Прогноз погоди на вихідні: Україну накриє снігом, на дорогах ожеледиця

Джерело  ​