З 1 травня вводиться пеня за борги по комунальним послугам

За кожен день прострочення платежу нараховуватимуть 0,01% пені.

Стаття закону «Про житлово-комунальні послуги», прийнятого парламентом у листопаді 2017 року, про введення пені за житлово-комунальні послуги набирає чинності з 1 травня 2019 року, інформує ​Ukr.Media.
​Згідно зі статтею 26, розмір пені має бути встановлений в договорі з постачальником. Але він не може бути вищим 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% загальної суми боргу.
«Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного терміну внесення плати за житлово-комунальні послуги», — говориться в тексті закону.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ оприлюднило роз'яснення, згідно з яким «пеня за несвоєчасне здійснення платежів за комунальні послуги може нараховуватися на ту суму заборгованості, яка утворюється з моменту укладення відповідного договору про надання комунальних послуг».
«Пеня за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, не є підставою для автоматичного нарахування споживачам пені з 01.05.2019», — йдеться роз'яснення Мінрегіону.