Сім'ям з трьома і більше дітьми надаватимуть щомісячні виплати

Сім'ям з трьома і більше дітьми надаватимуть щомісячні виплати
З квітня вступила в дію програма допомоги багатодітним сім’ям, завдяки якій держава гарантує їм щомісячну виплату у розмірі 1700 гривень – за третю і кожну наступну дитину.

Начальник управління соціального захисту Мукачівської РДА Олександр Немйо розповів: "Щоб отримати таку допомогу, потрібно надати посвідчення багатодітної сім’ї, паспорт одного з батьків, посвідчення про народження дитини і заяву про відкриття рахунку в банківській установі. Тим, хто мешкає не за місцем реєстрації, потрібно також надати довідку з відповідного управління соцзахисту про те, що не перебувають там на обліку і не користуються пільгами".

Аби кошти, які держава виділяє на утримання дитини, використовувалися за цільовим призначенням, усіх, хто отримує такі виплати, будуть контролювати. Цим займатимуться центр соціальних служб і фахівці управлінь соцзахисту. Якщо “дитячі кошти” будуть використовуватися не на дітей, а, до прикладу, на алкоголь, то сім’ї будуть позбавлені статусу і виплат.

Цей вид допомоги не виключає попередні, як-от при народженні дитини, при втраті годувальника тощо.

З 1 січня в Україні почала діяти програма “Муніципальна няня”. Завдяки їй уряд може відшкодовувати частину зарплати няні, яка доглядає дітей до трьох років. Та в Мукачівському районі цей вид допомоги не став популярним.

Дивіться більше у відео від М-Студіо: