Шокуючі подробиці вбивства дитини: вітчим спалив тіло та викинув кістки в річку

foto
На Житомирщині стався кричущий випадок: батьки вбили свою пʼятирічну доньку, тіло дитини спалили в печі, а кістки викинули в річку.
Про це написав заступник голови Нацполіції України В’ячеслав Аброськін.
За його словами, мати дитини повідомила, що ще в серпні 2018 року її співмешканець під час сварки штовхнув дитину, та впала та вдарилася головою. Малеча втратила свідомість. Після невдалих спроб зробити дитині штучне дихання співмешканець жінки, розпаливши в печі будинку вогонь, спалив тіло дівчинки, а кістки виніс на вулицю.
Уже нині, через рік після трагедії, під час перевірки правоохоронцями мати намагалася видати сина за зниклу доньку, одягнувши йому дівчачі речі.
Як зазначають у ГУНП у Житомирській області, загибла дівчинка раніше була вилучена із сім’ї та певний час мешкала у прийомній родині. Утім близько року тому зусиллями активістів дівчинку забрали з прийомної сім’ї, де про неї дбали, займалися її вихованням й оздоровленням, і повернули біологічним батькам, які через пристрасть до алкоголю вже позбавлені батьківських обов’язків щодо двох інших дітей.

Нині чоловік і жінка затримані.
«Через пристрасть до алкоголю та невиконання батьківських обов’язків мати була позбавлена прав на двох синів. У 2013-му в жінки та її 50-річного співмешканця з’явилася донька. А вже за рік через загрозу життю та здоров’ю дитину аж на півроку було госпіталізовано до лікарні. Причому без супроводу матері, бо та відмовилася. А з 2015 по квітень 2018 року дівчинка виховувалась у прийомній родині. Усі ці три роки тривали суди, у тому числі з ініціативи місцевих активістів, щодо повернення дитини в біологічну родину. Зрештою остаточне рішення було ухвалено, і дівчинка знову опинилася з батьками», – розповів т.в.о. керівника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.
Він зазначив, що за час перебування дитини в батьків органи опіки намагались обстежити умови її проживання, однак комісії не допускали до оселі. А складені поліцейськими адміністративні матеріали за фактом неналежного виконання батьківських обов’язків були скасовані в суді.
За матеріалами: Крапка