Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні до кінця літа

foto
З 8 серпня в Україні потепліє.
У кінці поточного тижня в Україну повернеться спекотна погода. Про це "Фактам" розповіла заступник начальника відділу короткочасних прогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня. "Стовпчики термометрів місцями досягнуть позначки +30 градусів. Така температура протримається до кінця тижня, а 9 серпня знову прийдуть рясні опади, грози і шквали.
Друга хвиля спекотної погоди в Україні буде спостерігатися з другої половини і до кінця наступного тижня", - повідомила вона. 8 серпня можливий невеликий дощ на заході та місцями на півночі країни. Вдень температура повітря на заході і півночі підніметься до позначки +28, а в південних областях до 30 градусів спеки. А народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що з 8 серпня в Україну прийде потепління.
За його словами, 8 серпня на півдні України, в Одеській і Миколаївській областях, температура повітря підвищиться до 27-28 градусів тепла, а в деякі дні досягне позначки +31 градус. З 17 по 24 серпня можливо ще одне пониження температури на півдні, в цей період стовпчики термометрів опустяться до позначки 25-27 градусів тепла. У кінці місяця знову очікується потепління до 28-29 вище нуля. А в останні дні серпня температура знизиться до 23-24 градусів тепла. За прогнозом Горбаня, на півночі України з 8 по 17 серпня також буде спостерігатися підвищення температури - до 26-28 градусів.
А потім знову зниження до 21-23 вище нуля. Повернення до високих температур очікувати не варто. "Опади до кінця місяця не будуть рясними. Дощі варто очікувати 16 і 18 серпня, а потім в кінці місяця - 26 та 28 серпня. Ось такий нас чекає серпень. Виснажливої спеки і повернення літа не буде, воно вже пройшло. Таке цього року літо", - додав синоптик. Нагадаємо, у середу, 7 серпня, в західних областях України очікуються грози і сильний вітер, оголошено штормове попередження.