Українцям повідомили про нові правила перетину кордону


Мова йде про перетин кордону з Польшею. Українські водії не зовсім розуміють доцільність нововведень, оскільки “гальмують” якраз поляки.
На митних пунктах пропуску на українсько-польському кордоні збираються змінити схему перетину кордону автомобілістами, які їдуть до сусідньої країни.
Зміни покликані знизити можливість конфліктів між водіями, які через бюрократичні процедури на кордоні часто сваряться між собою в чергах, повідомляє Автотема.
Процедуру для українських водіїв запропонував змінити губернатор Львівщини Маркіян Мальський.
У своєму Facebook чиновник повідомив, що за кілька тижнів він збирається провести деякі зміни в перетині кордону для подорожуючих на автотранспорті.
Він зазначив, що незабаром громадянам не потрібно буде що виходить з авто для перевірки, тому що паспорти у водіїв і пасажирів будуть “забирати” прикордонники і митники безпосередньо в автомобілі, а українцям буде дозволено залишитися в машині.
Однак в коментарях користувачі відзначили, що найчастіше саме польська сторона уповільнює рух українців, на відміну від наших правоохоронців, які навпаки, дуже швидко пропускають машини.
Все затримки в перетині кордону полягають в роботі польської сторони, які іноді тримають чергу по 1 авто на годину, прокоментували роботу “нерозторопних сусідів” українці.
Також коментатори зазначили, що норма в 1600 автомобілів на добу для митного поста, яку неможливо перевищити, змушує наших сусідів оформляти один автомобіль в 5-10 хвилин.