Із 1 жовтня по 31 грудня триватиме осінній призов. Що відомо?

Із 1 жовтня по 31 грудня триватиме осінній призов. Що відомо?
Сьогодні у приміщенні Ужгородської міськради відбувся брифінг щодо початку осіннього призову на військову службу. Про це поінформували у пресслужбі міської ради. 
Міський голова Богдан Андріїв повідомив, що відповідно до Указу Президента України із 1 жовтня до 31 грудня 2019 року відбуватиметься набір на строкову військову службу – осінній призов. Підписано розпорядження міського голови, створено та затверджено склад міських призовної та медичної комісій.
Голова призовної комісії, заступник міського голови Олександр Білак наголосив, що юнаки, які призиваються на строкову військову службу, не відправлятимуться у зону бойових дій на сході України. За працюючими зберігатиметься місце роботи, ті юнаки, які мають проблеми із здоров’ям, що підтверджено висновками медичної комісії, до війська не призиватимуться.
Військовий комісар Ужгородського ОМВК, підполковник Ігор Тищук розповів журналістам, що Збройні Сили України формуються двома шляхами - службою за контрактом та призовом громадян на строкову військову службу. Обов’язковому призову на строкову військову службу підлягають юнаки 20-27 років. Осінній призов стартує вже 1 жовтня і завершиться 31 грудня. Від Ужгорода, Чопа, Ужгородського району, Баранинської ОТГ має бути призвано 100-120 військовозобов’язаних. Відправлятимуть призовників на військову службу до Збройних сил України, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби спецтранспорту.
За словами підполковника, організацію та проведення призову покладено на органи місцевого самоврядування, які проводять цю роботу спільно з військовими комісаріатами. Також, згідно із законодавством, житлово-експлуатаційні організації, інші організації або підприємства незалежно від форми власності повинні своєчасно подавати необхідні відомості про призовників і військовозобов’язаних відповідним військовим комісаріатам, виконавчим комітетам, на яких покладено ведення обліку призовників і військовозобов’язаних, стежити за виконанням призовниками і військовозобов’язаними правил військового обліку, а також сповіщати їх про виклик до військового комісаріату. Ігор Михайлович подякував керівництву Ужгородської міської ради за надану допомогу у проведенні призовної кампанії.
Крім того, Ігор Тищук нагадав, що юнаки призовного віку мають вчасно, за викликом, прибувати до військових комісаріатів, а у разі неотримання повісток — прибути самостійно для уточнення облікових даних та проходження медичних оглядів протягом 10 днів з початку призову. Під час осіннього призову – з 1 по 10 жовтня. Після цього терміну військкомат має надати дані про призовників, які не з’явилися, до управління Нацполіції, що займатиметься їх розшуком. За неявку до військкомату без поважної причини, ухилення від строкової військової служби передбачена відповідальність. Тож прохання до призовників прибути вчасно до військкомату.
Міський голова Богдан Андріїв відзначив, що служба в українській армії – дуже відповідальна і почесна місія, закликав призовників поповнювати ряди захисників нашої держави.