Дощові і холодні вихідні: синоптики попередили про різку зміну погоди

З 4 жовтня в Україні істотно знизилася температура повітря. У п’ятницю похолодання відчули на собі жителі західних, північних і центральних регіонів країни, а до кінця тижня по всій території України стовпчики термометрів впадуть в денний час доби до 10 градусів з позначкою «плюс».


Як буде змінюватися погода, дізнавався «Апостроф».


Згідно з даними Укргідрометцентру, в п’ятницю, 4 жовтня, денні показники температури повітря на заході впадуть до позначки 10-12 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть від +3 до +7. Тільки на Закарпатті ще збережеться відносна тепло: 13-15 вище нуля — вдень і +4-6 — вночі.


На півночі трохи тепліше: 12-14 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть в денний час доби і близько 10 градусів з позначкою «плюс» варто очікувати після заходу сонця.


На території Центральної України вдень синоптики прогнозують від 16 до 19 тепла, а вночі від +11 до +13. І тільки на півдні і сході збережеться тепло, характерне для ранньої осені: від 19 до 24 градусів вище нуля в цих регіонах буде вдень і +13-15 — вночі на півдні, і 8-10 тепла — на сході після заходу сонця.


Крім того, в останній робочий день тижня синоптики прогнозують дощі з грозами на сході, півдні, півночі і в центрі. Сухо буде тільки в Криму і на Західній Україні.


Ще більше похолодає в суботу, 5 жовтня. На заході України стовпчики термометрів вдень покажуть від 9 до 11 градусів тепла (на Закарпатті від 11 до 13 вище нуля), а вночі температура повітря впаде до 3-6 градусів з позначкою «плюс».


На півночі і в центрі варто очікувати від 10 до 12 градусів тепла вдень і близько 4-7 градусів вище нуля — вночі. Від 12 до 16 градусів з позначкою «плюс» стовпчики термометрів покажуть вдень на півдні України, а після заходу сонця температура повітря встановиться в діапазоні від 8 до 13 тепла.


Найтепліше в цей день буде на сході: від 18 до 20 градусів вище нуля синоптики прогнозують вдень і близько 10-13 градусів — в нічний час доби.


Також в суботу по всій території України пройдуть дощі. Найбільш сильні опади очікуються в південних і центральних регіонах України, а в Харківській і Одеській областях можливі грози.


У неділю, 6 жовтня, температура повітря продовжить стрімко падати. Від 7 до 9 градусів вище нуля в денний час доби буде на заході, півночі та в центрі України, а нічні температури повітря в цих регіонах встановляться на рівні від 4 до 8 градусів зі знаком «плюс».


Втім, на півдні та сході збережеться відносно тепла температура: 12-14 градусів з позначкою «плюс» стовпчики термометрів покажуть вдень і близько 9-12 вище нуля очікується після заходу сонця.


Крім того, в неділю очікуються короткочасні дощі практично по всій території України. Сухо буде тільки на півдні.


А ось починаючи з понеділка, 7 жовтня, в Україну прийдуть «мінусові» температури. Правда, поки тільки вночі. Температурна картина дня істотно не зміниться, а ось після заходу сонця у всіх регіонах країни, крім південних, вночі стовпчики термометрів показуватимуть від 1 до 3 градусів морозу.


Разом з тим, синоптики запевняють, що тепло в Україну ще повернеться. Ще одна хвиля бабиного літа очікується 10-14 жовтня.