Чи будуть штрафувати українців за неправомірне отримання субсидій

Чи будуть штрафувати українців за неправомірне отримання субсидій
Заступник міністра соціальної політики зазначив, що українців не будуть штрафувати за неправильно заповнені документи при оформленні субсидій.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

“Жодних штрафів, навіть при неправильному заповненні документів або неправомірному отриманні субсидій сьогодні немає. Це міфи навколо програми житлових субсидій, які розповсюджуються уже майже третій десяток років – відколи діє відповідна програма”, – заявив Віталій Музиченко.

За словами заступника міністра, субсидію ні в кого не забирають.

Як розраховують субсидії. Субсидія – це різниця між розміром платіжки і тим, скільки від відповідного розміру доходів громадянин має платити, у середньому – 10% від доходу. Цей відсоток індивідуально визначається для кожної сім’ї залежно від доходу.

Наприклад: дохід громадянина – 3000 грн, 10% від яких становить 300 грн, решта – це субсидія. Якщо сума до сплати у платіжці дорівнює 2000 грн, від них слід відняти 300 грн (10%).

“Таким чином визначаємо середній розмір субсидії, яку держава надавала в минулому опалювальному сезоні, – 1700 грн. На сьогодні ми не плануємо нічого переглядати”, – зазначає Віталій Музиченко.

Довідка:
Зараз державну допомогу в оплаті комунальних послуг отримують 2,8 мільйона українських родин, однак на час опалювального сезону їх кількість може зрости до 4 мільйонів.
Із 1 жовтня українці можуть отримати субсидії у грошовій формі.
Мінсоцполітики запропонувало громадянам електронний ресурс. для оформлення субсидій онлайн.

Джерело ​