Магнітні бурі у листопаді 2019 року: коли чекати та як вберегти здоров’я



Вони відбудуться в кінці місяця. У такі дні радять менше фізично працювати, більше пити води, а також відмовитись від далеких поїздок.
Коли будуть магнітні бурі у листопаді?10, 11, 12 листопада – слабкі магнітні бурі.
22 листопада – середня магнітна буря.
17, 20, 21 листопада – сильні магнітні бурі.
Як повідомляє Лабораторія Рентгенівської астрономії сонця ФІАН, 21 та 22 листопада будуть дві магнітні бурі рівня G1 (Рівень G1 – найслабша потужність бурі за п’ятибальною шкалою). Також у деякі дні місяця очікується невелике збудження магнітосфери: 20, 23, 24, 25, 26, 27 та 28 листопада.

Як магнітні бурі впливають на здоров’я? Багато людей під час магнітних бур скаржаться на головний біль та погане самопочуття. Такий зв’язок не підтверджують різноманітні дослідження. Експерти вважають, що люди самі себе так налаштовують, коли дізнаються про магнітну бурю. — Електромагнітна активність там відбувається постійно і якщо вона досягає Землі, то починає взаємодіяти з магнітним полюсом нашої планети, що викликає полярне сяйво, а не мігрень. Магнітосфера Землі нейтралізує електромагнітний вплив нашої зорі, тому малоймовірно, що його може відчувати організм людини, — пише Здоров’я 24.

Як пережити магнітні бурі?Не нехтуйте сном, адже він дуже важливий у такий період.
Вживайте якомога більше сезонних фруктів та овочів.
Не забувайте пити більше води.
Зведіть до мінімуму вживання напоїв з кофеїном та спиртним.
Пройдіть консультацію у лікаря щодо хронічних захворювань.
Не забувайте про активний відпочинок, який допоможе і морально, і фізично.​