Депутати у Верховній Раді б'ються за землю на кров! (фото, відео)

Сьогодні, 6 лютого, у Верховній Раді напружений та насичений день – на порядку денному друге читання 
Рада готується голосувати за ринок землі: що зміниться у законопроєкті до другого читання та хто його підтримує
законопроєкту про продаж земель в Україні.
Вже від початку засідання було зрозуміло, що робота нардепів буде непростою – спікер Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання і одразу ж оголосив про перерву на 30 хвилин. Затягнулася вона майже на півтори години.
Рада розглядає відкриття ринку землі в Україні: як до цього ставляться парламентські фракції
Коли парламентарі повернулися, місце Разумкова у президії зайняла лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, біля трибуни зібралися обранці від ОПЗЖ, а "Слуги народу" оточили крісло віцеспікера Руслана Стефанчука, аби до нього не "проривалися" інші політики.
Після чвар слово взяв Разумков. Він посварив народних депутатів через бійки, штовханину та блокування президії парламенту. Після цього він передав головування Радою Руслану Стефанчуку.
6 лютого у Верховній Раді після низки сутичок та кількох перерв народні депутати взялася за розгляд законопроекту про ринок землі у другому читанні. Голова Ради Дмитро Разумков у своєму виступі за трибуною закликав депутатів дотримуватися домовленостей і Регламенту. За його словами, сьогодні ”багато хто” штовхає депутатів на те, аби в парламенті ”знову була бійка і кров”.
Рада погодилася подовжити вечірнє засідання до 19:30. Після розгляду низки поправок ранкове засідання парламенту закрили. Нардепи мають повернутися до зали о 16:00.
Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 13 листопада ухвалила у першому читанні депутатський законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від "Слуги народу" та 13 позафракційних. 
Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 жовтня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.
Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю - громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року.
 https://tsn.ua/politika/