Через загрозу коронавірусу в Україні переносять пробне ЗНО

У зв'язку із запровадженням карантину по всій території України через швидкість поширення коронавірусу по всьому світу було ухвалено рішення про перенесення пробного Зовнішнього незалежного оцінювання.
Крім того, розглядається  імовірність скасування або перенесення олімпіад національного рівня. Про це повідомляє  ZN.UA.
Зазначається, що для школярів буде забезпечено формат дистанційного навчання.
“Для цього створюємо окремий розділ задля інформування на сайті Департаменту, де розміщуємо: посилання на платформу дистанційки для учнів 5-11 класів; посилання на районні сайти; підключаємо наш Центр моніторингу до роботи з випускниками 11 класів (відео-лекції для підготовки до ЗНО); звернулися до місцевого телебачення щодо виділення ефірних годин для проведення теле-уроків, лекцій; вчителі продовжать контактувати з дітьми та батьками в дистанційному режимі”, – йдеться в повідомленні.
Рішення про запровадження карантину поширується на заклади усіх типів та форм власності: від садочків до міського університету.  “На інші вузи, що підпорядковані МОН, впливу немає”, – йдеться в офіційній заяві.