Серед нових хворих на COVID-19 в Івано-Франківській області є поліцейський і священник

З 11 осіб, хворих на коронавірус в Івано-Франківській області, діагноз яким ставили напередодні, 25 березня, - співробітник Національної поліції і священнослужитель.
Про це повідомляє місцевий сайт "Курс".
Як розповів головний санітарний лікар області Руслан Савчук, підтверджений діагноз COVID-19 у місцевого священника. Його стан поки що - середньої тяжкості, але він поліпшується. Богослужінь він останнім часом не проводив, коло осіб, які контактували з ним, встановлено.
Також один з інфікованих - поліцейський з Івано-Франківська, який контактував із сім'єю померлої від коронавірусу 56-річної жінки. Його стан - середньої тяжкості. У колеги, яка була з ним у той момент, діагноз не підтвердився, але вона перебуває під наглядом.
"Встановлено орієнтовно 20 поліцейських, які мали з ним контакти. Сьогодні вони пройдуть швидкі тести і будуть ізольовані на 14 днів", - додав Голубош.
Він також нагадав, що посмертно коронавірус підтвердили у 60-річної жінки. Жінка, за словами Савчука, захворіла 17 березня - у неї підвищилася температура, з'явився кашель. 19 березня її стан погіршився, і вона почала приймати антибіотики та противірусні. 20 березня дочка викликала жінці швидку, але від госпіталізації вона відмовилася.
22 березня її госпіталізували в обласну інфекційну лікарню. Добу жінка провела під апаратом ШВЛ, але на жаль врятувати її життя не вдалося.
Загибла і її чоловік були приватними підприємцями. Коло контактних осіб встановлено - це троє працівників. За словами чоловіка ні він, ні його дружина за кордоном не були, з підтвердженими хворими не контактували.
Зараз чоловік загиблої перебуває в обласній інфекційній лікарні під наглядом медиків, його стан середньої тяжкості. Їхні працівники також є на самоізоляції.