Уряд заборонив українцям виїжджати з країни на заробітки

Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість покинути країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування які проживають в країнах Європейського союзу родичів. Про це повідомив посол Естонії в Києві Каймо Кууск ERR.
“Фінляндія хотіла ввезти сезонних працівників, в загальній складності 14 тис. осіб. Були довгі переговори, і в кінці кінців Фінляндії вдалося вмовити Україну. Однак після доставки перших 200 осіб у Гельсінкі уряд України призупинило подальші чартерні рейси і сезонних працівників більше за кордон не випускають”, – сказав він.
Посол додав, що якщо в якійсь конкретній країні ЄС є родичі, то можна виїхати. Наземні пункти пропуску відкриті і можна виїхати до Польщі, Румунії, Угорщини, а також Словаччини.
Нагадаємо, що після введення надзвичайного стану через пандемії коронавіруса в Україну довелося повернути близько мільйона людей з різних держав. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що повернулися люди могли б залишитися вдома і сприяти розвитку національної економіки.
Каймо Кууск також додав, що заборона на виїзд сезонних працівників встановлено без конкретної дати.
Також відомо, що один рейс з українськими сезонними робітниками вже прибув до Фінляндії. Так, 23 квітня, на заробітки в цю країну приїхали близько 200 наших співгромадян. У найближчі два тижні в Фінляндію повинно було прибути ще більше сезонних робітників, але уряд України вирішив заборонити виїзд українців з країни.
Джерело: www.112.ua