Скільки коштуватиме вакцина від коронавірусу та кому планують робити безкоштовно

23 липня заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, скільки орієнтовно коштуватиме вакцина від коронавірусу. При цьому зазначив, кому планують робити безкоштовно. 
Як повідомив він у ефірі Українського радіо, наразі тривають розробки вакцин від коронавірусу. Сім  із них вже переходять у третю стадію випробування. Віктор Ляшко зауважив, що зараз розміщують замовлення на вакцину, однак договори не укладають. Україні прислали комерційну пропозицію. Отож, стало відомо, скільки орієнтовно може коштувати вакцина.
Компанія із Китаю, яка перша у списку серед розробників у списку ВООЗ, озвучила вартість вакцини. Одна доза вакцини орієнтовно коштуватиме 20 доларів США, що становить 500 гривень. Її потрібно буде вводити двічі, тому загалом вакцинація від коронавірусу коштуватиме близько 1000 гривень.
Віктор Ляшко зазначив, що потрібно вакцинувати все населення України, але будуть обмеження через протипоказання, вікові особливості. Планують виділити кошти із держбюджету для вакцинації 40% населення. У першу чергу планують безкоштовно вакцинувати медпрацівників, співробітників силових структур, людей похилого віку, людей, що мають хронічні захворювання. 

Зазначимо, станом на ранок 23 липня в Україні лабораторно підтвердили 61 851 випадків захворюваності на коронавірус. З них померла 1 551 людина, одужали - 34 000 особи. За минулу добу зафіксували 856 нових випадків.