В Україні скасували червоні дипломи

В Україні випускники навчальних закладів більше не зможуть отримати дипломи про вищу освіту з відзнакою, відомі як "червоні дипломи".

Відповідний наказ №1571 від 29 грудня 2020 го був підписаний керівником Міністерства освіти науки і України Сергієм Шкарлета і вступив в силу з січня 2021 року.

Як говориться в документі "Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) і додатки до них, зразка академічної довідки", тепер при закінченні вузу випускникам будуть видаватися дипломи без можливості отримати нагороду.

Попередній наказ МОН України, який встановлював форми документів про вищу освіту і наукові ступені, вже втратив свою силу.
Таким чином, останні "червоні дипломи" українські випускники вищих навчальних закладів отримали в 2020 році.

Крім того, в Міносвіти затвердили форми додатка до диплома європейського зразка і зразок академічної довідки.

Також були затверджені нові форми для дипломів доктора філософії, доктора мистецтв і доктора наук. А в дипломах фахівця і молодшого спеціаліста в графі "ступінь вищої освіти" буде вказуватися освітньо-кваліфікаційний рівень.

В дипломах молодшого бакалавра, бакалавра або магістра, які будуть отримувати випускники без громадянства, буде додатково вказуватися рік надходження і повна назва навчального закладу, в яке студент вступив на початку навчання в Україні.