Хмарно і вітряно. Якою буде погода у перший день літа

1 червня на більшості території України очікується мінлива хмарність, на сході та півдні країни дощитиме.
Про це повідомляє Укргідрометцентр.
На півночі хмарно з проясненнями, без опадів. Температура повітря вдень становитиме 14-16 градусів тепла. Вітер північно-східний, 7-12 метрів на секунду.
У східних областях хмарно, рясні дощі. Денна температура повітря становитиме від 20 до 23 градусів тепла, на Харківщині – +15...+17 градусів. Вітер північно-східний, 7-12 метрів на секунду.
У західних областях хмарно з проясненнями, опадів не передбачається. Температура повітря вдень становитиме від 14 до 17 градусів тепла. Вітер північно-східний, 7-12 метрів на секунду.
У центрі очікуються дощі, вдень повітря прогріється до 14-17 градусів тепла. Вітер північно-східний, 7-12 метрів на секунду.
У південних областях також рясні опади, денна температура повітря становитиме від 14 до 19 градусів тепла. У всіх областях регіону очікуються дощі.

Що відомо

  • У червні 2021 року середня місячна температура в Україні очікується в межах 18-22 градусів тепла, у горах – 14-18 градусів тепла. Загалом, це близько до кліматичної норми.
  • Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського повідомила, що до Києва прийшло метеорологічне літо, оскільки стала середньодобова температура перевищила +15.
  • Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів Суспільному, що цьогорічне літо буде спекотним, а його середні температури перевищуватиме звичайні показники.
  • 2020 рік був найтеплішим за всю історію спостережень в Європі, а останні шість років – найжаркішими у всьому світі.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.