Українці, які повертаються з Португалії, Росії, Британії та Індії, повинні відбути самоізоляцію

Вимога стосуватиметься тих, хто перебував у Португалії, Росії, Великій Британії та Індії понад 7 днів протягом останніх 2 тижнів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу.
Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, такі зміни впроваджують у зв'язку з тим, що Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу "Дельта".
У МОЗ наголошують, що експрес-тест на антиген потрібно буде здавати безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон.
Якщо результат буде негативний, встановлювати додаток "Вдома" – не потрібно.
"Такий тест проводиться до проходження паспортного контролю. У протилежному разі необхідно буде пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку "Вдома", – пояснюють у міністерстві.Достроково завершити самоізоляцію через "Вдома", як і раніше, можна буде через отримання негативного результату тесту, розповідає міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
Для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.
"У великих міжнародних пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю вже працюють пункти тестування, в якому можна буде зробити швидкий тест", – запевняють у МОЗ.