Оновлені правила перетину кордону України з 5 серпня

Анонсовано оновлені правила перетину кордону України з 5 серпня:
  1. Для іноземців обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19 та один з таких документів:
  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону),
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.
За відсутності повного курсу вакцинації від COVID-19 іноземець (крім осіб до 18 років та інших категорій іноземців, визначених постановою) встановлює додаток «Вдома» та бере на себе зобов’язання розпочати самоізоляцію через 72 години в разі відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 годин з моменту перетину кордону.
2. Перетин державного кордону є безперешкодним для громадян України за умови наявності одного з 2 документів:
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях,
  • довідка 063-О про перше щеплення з курсу вакцинації від COVID-19.
Якщо такі документи відсутні, громадяни України (крім осіб до 18 років та інших категорій, визначених постановою) встановлюють застосунок «Вдома» та беруть на себе зобов’язання розпочати самоізоляцію через 72 години в разі відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 годин з моменту перетину кордону.
Невакцинованим громадянам, які прибувають з Росії чи Індії та перебували на території цих держав більше ніж 7 днів протягом останніх двох тижнів, потрібно перебувати на обов’язковій 14-денній самоізоляції без права її дострокового завершення.
Діти до 12 років не потребують довідок про тестування. Діти з 12 до 18 років повинні мати довідку про тестування, але звільнені від самоізоляції зі встановленням додатка «Вдома».