В Україні запустили платформу Дія.Цифрова громада

Міністерство цифрової трансформації в тестовому режимі запустило платформу Дія.Цифрова громада. Про це повідомляє Олександр Пацкан, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації.
За його словами, майданчик є систематизованою нормативно-методичною базою для заступників з цифровізації у всіх органах місцевої влади. Тут містяться рекомендації щодо впровадження цифрових інструментів, план трансформації, алгоритми та нормативно-правові документи.
«Дія.Цифрова громада оптимізує роботу профільних заступників. Відповідальні особи матимуть практичні рекомендації щодо цифровізації громади. Цифрові лідери оперативно дізнаватимуться останні новини у сфері цифрової трансформації та інформацію щодо інноваційних проєктів», – прокоментував заступник очільника краю.
Як зазначає Олександр Пацкан, платформа пришвидшить процес цифровізації Закарпаття, забезпечить нові можливості для громад та покращить їхню взаємодію у цій сфері.
Незабаром представники ТГ зможуть зареєструватися на платформі.
Мінцифра продовжить поповнювати її навчальними матеріалами та інструкціями для осіб, відповідальних за цифрову трансформацію на місцях.