Відкрити ресторан, магазин, салон краси можна буде за однією заявою на порталі Дія

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови «Про реалізацію експериментального проєкту щодо спрощення умов для започаткування та провадження підприємницької діяльності». Це дозволить почати власну справу, пов’язану, наприклад, із відкриттям ресторану, кафе, магазину або салону краси, в кілька кліків. 
Щоб відкрити власний бізнес, сьогодні українцям доводиться витрачати час і зусилля на отримання дозвільних документів, подання різних декларацій, відкриття банківських рахунків, отримання довідок тощо. У межах реалізації експериментального проєкту «е-Підприємець» все це можна буде зробити за допомогою однієї заяви на порталі Дія. Швидко та комфортно, без жодних додаткових поїздок, черг та зборів документів.
Підприємець зможе: 
отримати державну реєстрацію фізичної особи-підприємця;
створити товариство з обмеженою відповідальністю;
зареєструватися як платник єдиного податку;
отримати ліцензії, дозволи; 
подати декларацію тощо. 
Мінцифра продовжує працювати над розвитком бізнесу та впроваджувати технологічні й інноваційні рішення як у сфері державного управління, так і для громадян. Ми швидко цифровізуємося та змінюємося, щоб зробити Україну найзручнішою країною у світі з погляду отримання послуг для громадян та бізнесу. 
Проєкт реалізується спільно з Мінекономіки за підтримки EU4DigitalUA.