В Україні навчальний рік розпочнеться 1 вересня у звичайному режимі

Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Ми підготовлені до 1 вересня, і сьогодні, коли країна перебуває на зеленому рівні епідемічної небезпеки, ми розпочинаємо звичайний навчальний рік, коли діти підуть до школи... Якщо підуть ускладнення епідситуації, якщо буде зростання кількості випадків (захворювання на COVID-19 - ред.) і за адаптивним карантином країна перейде на жовтний, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки, будуть працювати тільки ті школи в цей період, у яких більше 80% педагогів вакциновано проти COVID-19", - сказав Ляшко.
За його словами, сьогодні у країні велика кількість таких шкіл. Як приклад міністр навів Житомир, де в усіх школах вакциновано понад 80% педагогів.
"Але ця ситуація не скрізь однакова по країні", - зауважив він.
Глава МОЗ зазначив, що наразі немає чіткої динаміки, яка би свідчила, що штам "Дельта" більше вражає дітей. "Тому ... ми будемо дозволяти освітній процес і якщо буде 80% вчителів вакциновано. Далі будемо дивитися на динаміку. Також ми сьогодні не говоримо про ваккцинацію підлітків від 12 до 18 років, хоча в інструкції виробників вакцини вже дозволяють їм робити щеплення. Над цим ми ще працюємо", - зазначив міністр.