Коли в Україні можуть скасувати носіння масок: прогноз головного санітарного лікаря країни

За його словами, вони є ефективним профілактичним засобом до всієї групи ГРВІ.

Головний санлікар України Ігор Кузін розказав, що медичні маски, скоріше за все, будуть залишатися з нами до останніх днів подолання пандемії у світі.
Про це він повідомив в інтерв’ю BBC Україна.
Так, на запитання щодо можливості скасування носіння масок, Кузін відповів: "Маски будуть залишатися ще доволі довго. Можливо до останніх днів подолання пандемії у світі".
Головний санлікар додав, що їхнє носіння рекомендоване навіть для вакцинованих від коронавірусу людей.
"Маски є доволі ефективним профілактичним засобом до всієї групи гострих респіраторних вірусних інфекцій. Маски рекомендовані у закритих приміщеннях і навіть для вакцинованих людей. Це простий та ефективний механізм захисту. Взимку вони захищають і від грипу", - наголосив Кузін.
Нагадаємо, раніше епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Соякзаявила, що в Україні є всі передумови до серйозногопогіршення ситуації із захворюваністю на коронавірусвосени. Люди вийдуть з відпусток, діти підуть до школи, з відкритого повітря усі перейдуть у закриті приміщення, додадуться сезонні гострі респіраторні інфекції, тому сплеску захворюваності на COVID-19 не уникнути.