Платформа Дія Центрів — онлайн-майданчик, що спростить взаємодію громадян та працівників Центрів надання адмінпослуг

Ми прагнемо, щоб якість обслуговування у ЦНАПах перевищила очікування відвідувачів. Запуск Платформи Дія Центрів — наступний крок до сучасного держсервісу в кожному куточку України.
Зараз ключовою точкою доступу до держпослуг є ЦНАП. Лише за перше півріччя цього року українці отримали там понад 10 млн послуг.
“Кожен українець, який планує візит за адмінпослугою, вже зараз зможе на платформі сформувати маршрут до наи?ближчого Центру, перевірити актуальниий графік його роботи а також оцінити якість обслуговування. Незабаром з’явиться довгоочікувана можливість — попередній запис до Центру онлаи?н. Ми плануємо запустити цю функцію у 2022 році та масштабувати на всі ЦНАПи в Україні, а їх вже понад 2,2 тис. точок. Це дозволить взагалі прибрати таке явище, як черги за держпослугами, з життя людей”, — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.
На платформі Дія Центрів громадяни зможуть:
дізнатися інформацію про роботу Центрів;
знайти та сформувати маршрут до найближчого до себе Центру;
перевірити ефективність Центрів на дашбордах;
залишити відгук про візит до Центру;
записатися до Центру онлайн (у 2022 році).
Для працівників ЦНАП стануть доступними:
модуль дистанційного навчання;
роз'яснення та рекомендації щодо роботи;
актуальні шаблони та зразки документів;
всі навчальні матеріали за останні роки;
інформація щодо програм фінансової підтримки для ЦНАП;
результати моніторингу ЦНАП на дашборді.
“Протягом багатьох років разом з Урядом та іншими партнерами ми підтримували навчання адміністраторів ЦНАПів. Ми розробляли різні онлайн-курси, проводили щотижневі вебінари та розробляли посібники. Але, як і інші партнери, ми шукали більш структурне рішення, яке б вивело навчання адміністраторів на системний рівень, а також зробило б роботу адміністраторів більш зручною. Ми дуже раді, що спільно з Мінцифрою та ПРООН вдалося втілили цю ідею в життя”, — підкреслила заступниця директора проєкту «СУПРОВІД УРЯДОВИХ РЕФОРМ В УКРАЇНІ» (SURGe) Дар’я Седігі-Волченко.
 
“Важливо, що вразливі групи населення, які з тих чи інших причин не могли обслуговуватися у стаціонарних ЦНАП, отримають інструмент, що полегшить їх доступ до всього спектра запропонованих послуг. Вважаю, що це фундаментальний крок у цифровізації процесів, який допоможе громадянам отримувати зручні та якісні держпослуги”, — зазначив менеджер проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Підтримка DIA)», ПРООН в Україні Володимир Брусіловський.
Проєкт реалізований за підтримки ПРООН в Україні, в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) та проєкту SURGe, The Support to Ukraine’s Reforms for Governance Project, що фінансується Урядом Канади.
 
Більш детально дивіться у відео