ООН: понад 100 млн людей по всьому світу відчувають гострий голод

foto
Близько 113 мільйонів людей у 53 країнах світу у 2018 році відчували гостру нестачу продовольства.
При цьому за останні три роки географія країн, які охопила криза продовольства, значно розширилася. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН.
"Близько 113 мільйонів осіб у 53 країнах світу в 2018 році відчували гостру нестачу продовольства", - йдеться в доповіді, представленій ЄС, ФАО і ВПП ООН.
Як наголосили у ВПП ООН, чисельність людей по всьому світу, що зіткнулися з продовольчими кризами, дещо знизилася в 2018 році до 113 мільйонів осіб у порівнянні з 124 мільйонами в 2017 році.
Однак загальна кількість людей, що зіткнулися з продовольчою кризою, залишається вище 100 мільйонів осіб, при цьому за останні три роки розширилачя географія країн, які охопила криза продовольства. Крім того, ще 143 мільйони людей у 42 країнах світу перебувають на межі від гострого голоду.
Майже дві третини із загальної кількості людей, що зазнають гострого голоду, проживають у 8 країнах: Афганістані, Демократичній Республіці Конго, Ефіопії, Нігерії, Судані, Південному Судані, Сирії та Ємені. Ще у 17 країнах рівень людей, які відчувають гостру нестачу продовольства, залишився на колишньому рівні або зріс.

Варто зазначити, що основною причиною гострого браку продовольства на планеті називають глобальний клімат і стихійні лиха. За даними ООН, саме ці причини підштовхнули ще 28 мільйонів осіб до гострого голоду в 2018 році.
Відзначено також, що в останній доповіді ФАО про стан продовольчої безпеки і харчування, опублікованій у вересні 2018 року, йдеться, що 821 мільйон осіб на планеті страждають від голоду.
"Щоб покінчити з голодом, ми повинні усунути його корінні причини: конфлікти, нестабільність, наслідки від кліматичних шоків. Щоб досягти "Глобальної мети - Нульового голоду", діти повинні отримувати повноцінне харчування і освіту, жінки повинні мати повноцінні права, а сільська інфраструктура повинна бути укріплена", - зазначив виконавчий директор ВПП ООН Девід Бізлі.
Комісар ЄС з міжнародного співробітництва та розвитку Невен Міміка зазначив, що відсутність продовольчої безпеки залишається глобальною проблемою. "Тому в період з 2014 по 2020 рік ЄС планує інвестувати близько 9 мільярдів євро на реалізацію проектів в області продовольчої безпеки, харчування та сталого сільського господарства в 60 країнах світу", - повідомив єврокомісар.

Гостра нестача продовольства - це коли є неможливість для людини споживати достатню кількість продовольства, що ставить під загрозу її життя або засоби для існування. Хронічний голод - це коли людина не може споживати достатню кількість продовольства, щоб підтримувати активний спосіб життя протягом тривалого періоду часу.