У мережі з'явилося моторошне відео транспортування хворого новим коронавірусом в Китаї

У соцмережах поширюється відео, на якому нібито зафільмовано процес транспортування хворого новим коронавірусом в Китаї.
 На кадрах можна бачити, як медики в захисних костюмах вивантажують з «швидкої» каталку з хворим. Пацієнт на каталці ізольований від навколишнього середовища пластиковим ковпаком.
Зазначимо, що достовірність відео поки нічим не підтверджена. Нагадаємо, у Китаї зафіксували смерть четвертого хворого від нового коронавіруса, який викликав спалах пневмонії в країні. Вірус може викликати пневмонію, жар і труднощі з диханням. Раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила скликати засідання надзвичайного комітету експертів через спалах вірусу в Китаї.
Рішення ухвалено після інформації про те, що вірусом заражені майже 200 осіб у різних містах Китаю, а також за його межами. Засідання комітету має відбутися в середу, 22 січня, в Женеві. Влада Китаю підтвердила, що коронавірус нового типу, який викликав спалах пневмонії в країні, здатний передаватися у тому числі від людини до людини.

 УНІАН