ВООЗ закликає відмовитися від карантину

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала уряди країн більше не вводити карантин через пандемію коронавірусу.

Носіння масок і дотримання соціальної дистанції цілком достатньо при цій пандемії, відповідну заяву зробила головна епідеміолог ВООЗ Марія Ван Керкхове, повідомляє medikforum.

На початку пандемії, коли закриття кордонів з Китаєм могло різко стримати масштаби епідемії, ВООЗ активно закликала цього не робити, пускати туристів з Китаю в усі країни і не провокувати «нерівність».



Кордони все ж закрили, коли пандемія вже поширилася по всьому світу, тоді ж ВООЗ визнала правильність закриття кордонів.

Потім місяцями експерти ВООЗ запевняли, що медичні маски здоровим людям не потрібні, але ВООЗ знову порадила носити маски всім без винятку.

Нарешті, майже всім країнам світу ВООЗ довгий час радила закриватися на жорсткий карантин. Але зараз Ван Керкхове заявила про неприпустимість карантинів за другої і всіх подальших хвилях Covid-19, оскільки економічні наслідки карантину набагато перевершують умовний виграш у медичному плані.